Kraamkliniek van Chimay sluit tijdelijk door tekort aan verloskundigen

De kraamkliniek van het Gezondheidscentrum van de Venen, in Chimay, zal van 11 april tot 30 juni gesloten zijn. Reden is een tekort aan verloskundigen, meldt het Henegouwse ziekenhuis. De perinatale consultaties blijven doorgaan, maar een dertigtal personeelsleden dat helpt bij bevallingen, zal elders worden ingezet.

Vijf van de twaalf vroedvrouwen van de kraamkliniek vertrekken zelf in moederschapsverlof. Verder ontbreken in het team zes voltijdse equivalenten (VTE) om de dienst te doen draaien. Het ziekenhuisnetwerk HUmani Santé Charleroi-Chimay ziet zich daarom genoodzaakt de activiteiten van de kraamkliniek op te schorten en op zoek te gaan naar een oplossing op lange termijn. 

Andere pistes - het overbrengen van verloskundigen van het ziekenhuis van Charleroi, het aanwerven van verloskundigen op interimbasis - leverden wierpen geen vruchten af. Er is nu een openbare uitbesteding uitgeschreven om een rekruteringsbedrijf aan te stellen dat op zoek gaat naar sollicitanten met gelijkwaardige kwalificaties uit het buitenland.

"De procedures met het ziekenhuis van Fourmies en, in het geval van een zwangerschap met hoog risico, het CHU van Charleroi, zijn ingesteld om de vrouwen die moeten bevallen "in de beste omstandigheden te ontvangen", aldus het ziekenhuis van Chimay nog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.