AZ Turnhout wil hormonale klachten bij vrouwen uit taboesfeer

Met de komst van dr. Charlotte Van Audenhove heeft de dienst gynaecologie van AZ Turnhout er een nieuwe specialisatie bij. Op de Female Health en Menopauze raadpleging kunnen vrouwen terecht met hormonale en cyclusproblemen.

“Onder cyclusproblemen verstaan we het uitblijven van de menstruaties, onregelmatige menstruaties of overvloedige menstruaties”, vertelt dr. Van Audenhove. “Hormonale problemen omvatten klachten behorend tot premenstrueel syndroom, ook wel gekend als PMS, die optreden tijdens de periode net voor de menstruatie. Daarnaast kunnen hormonen ook zorgen voor overmatige mannelijke beharing bij de vrouw. Ook chronische vaginale pijn en de overgang en menopauze zijn zaken waarbij een arts je kan helpen om de klachten te verminderen.”

Niet ondergaan

Vrouwen denken vaak dat dit soort klachten er helaas bij horen en dat ze het maar moeten ondergaan. Niets is minder waar. Daarom wil het ziekenhuis een oproep doen om dit soort klachten aan te kaarten bij de huisarts of gynaecoloog. “Tijdens een raadpleging op de female health consultatie overlopen we de problemen, doen we onderzoek en bespreken we oplossingen die het probleem kunnen verminderen of doen verdwijnen”, besluit dr. Van Audenhove.

Meer info vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.