Informaticapremie vroedvrouwen van 800 euro

In Het Staatsblad van gisteren verscheen een koninklijk besluit van 1 oktober dat de informaticapremie officialiseert voor de vroedvrouwen, of de 'financiële tegemoetkoming aan de vroedvrouwen voor gebruik van telematica en het elektronisch beheer van de medische dossiers.'

Om deze tegemoetkoming te genieten moet de vroedvrouw beantwoorden aan de volgende voorwaarden:
1° individueel toetreden tot de nationale overeenkomst vroedvrouwen-ziekenfondsen, voor het volledig premiejaar; voor het premiejaar waarin de vroedvrouw voor het eerst geregistreerd is bij het Riziv, volstaat het om zich tijdens dat jaar aan te sluiten bij de overeenkomst.
2° een minimumactiviteit hebben van 250 prestaties die in het premiejaar 2023 terugbetaald zijn door de verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen; of een activiteit hebben van minimaal 3.750 V-waarden aan terugbetaalde verstrekkingen in het premiejaar 2023.

Voorwaarden inzake effectief gebruik van telematica en elektronisch beheer van dossiers

Beantwoorden aan een selectie van gebruiksdrempels die door het Riziv worden per premiejaar.
Voor het premiejaar 2023 gelden deze gebruiksdrempels via het gebruik van het softwarepakket van de dienst MyCareNet: de minimale drempel van minstens 100 raadplegingen gedurende het premiejaar; via het gebruik van het softwarepakket MyCareNet voor het elektronisch factureren: minstens 30% van de prestaties elektronisch  aanrrekenen via derdebetalersregeling.

De jaarlijkse tegemoetkoming voor de premie 2023 bedraagt 800 euro.

Om de premie aan te vragen, moet de vroedvrouw de gebruikelijke admnistratieve weg volgen bij de Dienst voor geneeskundige verzorging van het Riziv. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.