Btw op beha's en badpakken aangepast voor borstprotheses naar 6 procent

In de Kamer heeft de commissie Financiën het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel van de PS dat de btw op beha's en badpakken die aangepast zijn voor borstprotheses van 21 naar 6 procent brengt.

Nadat eerder al een voorstel voor de verlaging van de btw op haarprotheses was goedgekeurd, heeft de commissie nu ook een verlaging in het vooruitzicht gesteld voor vrouwen die na de ziekte besluiten een prothese te nemen. De tekst is toegevoegd aan de wet houdende diverse fiscale bepalingen.  

PS-parlementslid Hugues Bayet herinnerde eraan dat in België elk jaar meer dan 11.000 vrouwen worden getroffen door borstkanker. "Deze beha's en badpakken kosten gemiddeld tussen 35 en 70 euro. We beseffen nog beter het belang om de aankoopprijs te verlagen wanneer we weten dat één vrouw op vier moeilijkheden ondervindt om de facturen in verband met de ziekte te betalen", stelt hij.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.