NeoParent-applicatie moet ouders van pasgeborenen in couveuse houvast geven

Met de NeoParent-applicatie wil het UZ Brussel ouders en zorgverleners nauwer met elkaar in contact brengen om de gezondheidssituatie van pasgeborenen in een couveuse beter op te volgen.

Ouders van wie het pasgeboren kindje wordt opgenomen op de dienst Neonatologie, de dienst voor de zorg voor zieke of vroeggeboren (premature) baby's, hebben vaak te kampen met angst en onzekerheid. "NeoParent biedt de ouders houvast in die periode. Via de app vinden ze antwoorden op hun vragen en kunnen  ze rechtstreeks communiceren met het zorgteam", legt Etienne Maeriën van IT-zorgbedrijf MothChi (Mother & Child) uit. "Die nabijheid stelt gerust."

Het IT-zorgbedrijf staat in voor de implementatie en ontwikkeling van de applicatie. De NeoParent-app werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Odisee Hogeschool in Brussel, in nauwe samenwerking met zowel ouders als zorgverstrekkers.

Via de applicatie kunnen ouders meer informatie krijgen over de behandeling van het kind en wordt er ook gevierd wanneer een kind van de intensieve afdeling verhuist naar de gewone neonatologie. Als het kindje naar huis mag, kunnen de ouders een digitaal dagboek downloaden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.