Schadevergoeding van miljoen euro na medische fout bij bevalling

Een Antwerpse arts die tijdens haar eigen bevalling het slachtoffer werd van een foutief uitgevoerde epidurale, heeft volgens de rechtbank recht op bijna één miljoen euro schadevergoeding.Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

De arts kreeg zeven jaar geleden een epidurale toegediend toen ze moest bevallen met een keizersnede. De anesthesiste prikte een katheter verkeerd, met als gevolg een gedeeltelijke verlamming en helse neuropathische pijnen.

Na zeven jaar procederen heeft de vrouw, die als spoedarts in een ziekenhuis in het Antwerpse werkte, gelijk gekregen van een burgerlijke rechtbank. Volgens de rechter is er niet de minste twijfel dat de anesthesiste een fout maakte. De betrokken anesthesiste en het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen werden veroordeeld tot een voorlopige schadevergoeding van bijna één miljoen euro.

Het slachtoffer had 7,6 miljoen euro voor gederfde inkomsten geëist, maar dat vond de rechter overdreven, de beide partijen moeten voor die kwestie tot een vergelijk komen.

"Wij zijn tevreden dat er een uitspraak is, de rechtbank heeft mijn cliënte over de hele lijn gelijk gegeven", reageert advocaat Kris Luyckx, die voor het slachtoffer optreedt. "De komende tijd zullen we met de verzekeraar van de tegenpartij, Ethias, afspreken om de juiste bedragen voor de schadevergoeding te bekomen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.