Sekstech in de lift door coronacrisis

Sekstech lijkt door de coronacrisis populairder dan ooit. Dat constateren onderzoekers van Juniper Research. Volgens hen zullen er dit jaar meer dan 36 miljoen sekstech-apparaten verbonden zijn met bijvoorbeeld mobiele telefoons. Dat waren er vorig jaar nog 19 miljoen.

De coronacrisis zorgt volgens de onderzoekers voor een wereldwijd veranderende houding naar seksueel welzijn en een toenemende vraag naar verbonden apparaten, zoals handsfree vibrators of masturbators voor mannen. Juniper rekent voor dat deze industrie in 2025 een omvang heeft van maar liefst 9 miljard dollar, tegen bijna 4 miljard in 2020. Onlineretailers willen daar waarschijnlijk gretig op inspringen.

Uit het rapport van Juniper komt naar voren dat de lockdownmaatregelen in veel landen sekstech een zetje hebben gegeven, vooral tussen maart en juni. Mensen hadden meer tijd over, de horeca was dicht en er werd toch naar intimiteit gezocht. Sekstech-apparaten kunnen daarbij gebruikt worden zonder de socialeafstandmaatregelen te schenden, merkt Juniper op. Naast het gebruik van apparaten die werken met wifi of bluetooth is er ook veel meer interesse voor kunstmatige intelligentie; sekspoppen die zelflerend zijn of apparaten die zich automatisch aanpassen naar de voorkeuren van gebruikers.

Eerder bleek overigens al dat de onlineverkoop van erotische artikelen tijdens de coronacrisis op volle toeren draait. Zo nam de verkoop van vibrators, dildo's en andere seksspeeltjes flink toe. EDC, naar eigen zeggen Europees marktleider in erotische speeltjes, zag zich genoodzaakt flink uit te breiden om voorraad op te kunnen slaan.

De Juniper-onderzoekers merken overigens ook op dat de industrie voor seksgerelateerde apps ook profiteert van de coronacrisis. Zo zijn het aantal apps om seksueel genot te verbeteren, apps voor seksuele therapie, apps voor seksueel welzijn en onderwijs en apps voor seksuele gezondheid toegenomen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    22 september 2020

    Vlaamse Primitieven die nog een handleiding ON LINE geven op Tik Tak zijn echte publiekstrekkers !