UZ Leuven zoekt: fellow foeto-maternale geneeskunde

Wij zijn grensverleggers. Want bij UZ Leuven streven we ernaar om elke patiënt de beste zorg te bieden. Dat doen we samen. Warm, hartelijk en met respect. Door toonaangevend onderzoek, door onszelf voortdurend bij te scholen en anderen op te leiden. Zo geven we vandaag vorm aan de gezondheidszorg van morgen.

De dienst verloskunde-gynaecologie van UZ Leuven is een tertiair centrum voor foeto-maternale geneeskunde, erkend voor Maternal Intensive Care in België. De dienst voert meer dan 2.300 bevallingen uit per jaar en heeft een sterk ontwikkeld programma in prenatale diagnose en foetale therapie. Vanaf 1/08/2022 hebben wij een opportuniteit voor een: Fellow foeto-maternale geneeskunde - voltijdse tewerkstelling.

Wat je functie inhoudt

  • Klinische zorg: je wordt ingeschakeld in het fellowshipprogramma foeto-maternale geneeskunde van 2 jaar, zoals voorgeschreven door de EBCOG. Je wordt actief betrokken bij de maternale (laag en hoog risico) verloskundige zorg, bij de prenatale echografie en diagnose en bij voorkeur ook bij het foetale therapieprogramma. Je werkt in een systeem met vaste inslapende wacht, met opleiding en back-up door de vaste stafleden.
  • Klinisch wetenschappelijk onderzoek: je bent geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek en wil hier een actieve bijdrage aan leveren.
  • Opleiding en onderwijs: je bent bereid om vroedvrouwen en assistenten in de gynaecologie-verloskunde op te leiden.

Wat wij vragen

  • Je behaalde een in België/de Europese Unie erkend diploma als arts en specialist in de verloskunde-gynaecologie (of je behaalt dit tijdens het academiejaar 2021-2022).
  • Je kan binnen de klinische zorg kwaliteitsgericht, evidence-based en vernieuwend werken.
  • In een positieve geest van interdisciplinaire samenwerking bouw je constructieve relaties uit en toon je sterke communicatieve vaardigheden op het vlak van overleg, informatiedoorstroming en conflicthantering.

Wat wij bieden

  • Een uitdagende functie in een boeiende en complexe ziekenhuisorganisatie, met verantwoordelijkheid en ruime ontwikkelingsmogelij
  • Je wordt benoemd op het niveau van een senior assistent.

Interesse?
Voor meer informatie kan je terecht bij prof. dr. Dirk Timmerman via 016 34 46 34 of bij prof. dr. Luc De Catte via 016 34 84 38.

Ben jij een grensverlegger?
Stuur je sollicitatiebrief met cv voor 31/05/2022 naar UZ Leuven, t.a.v. de hoofdarts, prof. dr. G. Van Assche, Herestraat 49, 3000 Leuven of via mail naar gert.vanassche@uzleuven.be, naar prof. dr. Dirk Timmerman, medisch diensthoofd gynaecologie-verloskunde, via dirk.timmerman@uzleuven.be en naar prof. dr. Luc De Catte, afdelingshoofd foeto-maternale geneeskunde, via luc.decatte@uzleuven.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.