Vrouw met doktersjas ontvoert kind uit materniteit in Spanje

In de Noord-Spaanse autonome regio Baskenland is een klopjacht bezig op een vrouw, die verkleed als arts, een kind had ontvoerd uit de kraamafdeling. De baby werd donderdagochtend gevonden op een deurmat bij een flat in Bilbao, aldus de plaatselijke autoriteiten.

De vrouw liep woensdagavond rond 21.00 uur de kraamafdeling binnen van het ziekenhuis Basurto in Bilbao, gekleed in een witte doktersjas, en ontvoerde er een baby. "Alles lijkt erop te wijzen dat ze meerdere baby's heeft proberen mee te nemen", klinkt het bij de politie. "Ze ging verschillende kamers binnen, waar moeders waren, maar slaagde er niet in andere kinderen te ontvoeren."

Vanochtend werd de baby in goede gezondheid aangetroffen voor de deur van een appartement in Bilbao. De vrouw had eerst aangebeld, alvorens ze de benen nam. De politie heeft de dader intussen geïdentificeerd, maar de 24-jarige vrouw was aanvankelijk spoorloos.  Rond 10.45 uur werd ze gearresteerd.

Spaanse media melden dat buurtbewoners getuigden dat de vrouw hen had verteld dat ze zwanger was en zelfs een kinderwagen had gekocht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.