EMA onderzoekt potentiële link tussen coronavaccinatie en menstruatieproblemen

Het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA heeft een grondige analyse bevolen om te onderzoeken of er mogelijk een causaal verband te leggen is tussen een vaccinatie met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech of Moderna en menstruatieproblemen. 

Het gaat meer concreet om meldingen van hevige bloedingen of het uitblijven van menstruatie.

Het EMA onderzocht die eerder al tijdens een routineveiligheidsonderzoek en concludeerde dan dat er geen causaal verband kon worden gelegd. Aangezien er echter nog steeds nieuwe gevallen worden gemeld, wil het EMA een grondigere analyse uitvoeren.

Het Geneesmiddelenbureau onderstreept wel dat er tot nog toe geen enkel causaal verband werd gevonden. Bovendien komen menstruatieproblemen frequent voor en kunnen ze in verband gebracht worden met allerlei medische oorzaken. Ook periodes van stress of vermoeidheid kunnen dergelijke problemen veroorzaken. Daarnaast kan ook een coronabesmetting problemen met de menstruatiecyclus uitlokken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.