Oproep voor donaties voor een nieuwe ambulance

De organisatie Artsen Zonder Vakantie organiseert een inzamelingsactie om een ambulance aan te kopen voor het ziekenhuis in Nyantende (DR Congo), dat ze al jaren steunt. Tot nu toe is er 25.000€ opgehaald van de 50.000€, die nodig is om deze ambulance aan te kunnen kopen. Artsen Zonder Vakantie roept op tot solidariteit!

In DR Congo is de toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg niet vanzelfsprekend, vanwege een gebrek aan opleiding van gezondheidspersoneel en onvoldoende of ontoereikende medische apparatuur. Veel ziekenhuizen hebben geen ambulance: patiënten die noodvervoer nodig hebben, moeten door hun familie of buren van het gezondheidscentrum naar het ziekenhuis gebracht worden, op brommertjes over wegen vol stenen en putten, maar meestal te voet op een simpele brancard. Deze tijdverspilling brengt het leven van patiënten direct in gevaar, met vaak dramatische gevolgen.

Het ziekenhuis van Nyantende (Oost-Congo) kampt momenteel met dit probleem, aangezien hun ambulance niet meer functioneert. De Belgische ngo Artsen Zonder Vakantie steunt dit ziekenhuis al jaren en wil het uitrusten met een ambulance.

Op 21 september lanceerden we een campagne om 50.000 euro op te halen voor de aankoop van een nieuwe ambulance. Tot nu toe staat de teller op meer dan 25.000 euro. We hebben nog 15 dagen om ons doel te bereiken en patiënten, die dringende zorg nodig hebben, op tijd naar het hospitaal te brengen!

> De actiepagina van de campagne is toegankelijk via deze link.

Over Artsen Zonder Vakantie
Artsen Zonder Vakantie is een medische NGO die samenwerkt met zo'n 40 partnerziekenhuizen in 5 landen in Sub-Sahara-Afrika. Het doel van de organisatie? De vaardigheden en kennis van het (para)medisch personeel van deze ziekenhuizen versterken én technische, organisatorische en materiële ondersteuning bieden. Artsen Zonder Vakantie bereikt dit door het inzetten van lokale Afrikaanse experten en zendingen waarbij Belgische vrijwilligers de partnerziekenhuizen bezoeken en hun kennis uitwisselen met de lokale medische staf.

  • © Artsen Zonder Vakantie vzw • Rode Kruisplein 16, B-2800 Mechelen
    E-mail: info@azv.be • Tel: +32 (0)15 400 888

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.