UZ Brussel start bepaalde vruchtbaarheidsbehandelingen opnieuw op

Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG), de fertiliteitskliniek van het UZ Brussel, start bepaalde vruchtbaarheidsbehandelingen opnieuw op. Dat meldt Radio 1. Nu de tweede coronagolf haar piek heeft bereikt, komen er met mondjesmaat werknemers vrij en kunnen bepaalde diensten weer bezet worden.

Het CRG biedt vanaf dinsdag 17 november opnieuw behandelingen aan waarbij ingevroren embryo's worden gedooid en teruggeplaatst. Daarbij wordt voorrang gegeven aan de patiënten waarbij deze behandeling de afgelopen weken werd onderbroken en vervolgens aan de patiënten waarbij een terugplaatsing was gepland in november of december 2020 en werd uitgesteld. Het CRG zal de patiënten hiervoor in de komende dagen zelf controleren. Het zorgaanbod van intra-uteriene inseminaties wordt eveneens hervat voor reeds gekende patiënten. De IVF-, ICSI- en PGT-procedures en de ovariële stimulaties zijn momenteel nog niet mogelijk.

"We merken dat er hier een grote psychologische impact is op de patiënten. Een kinderwens uitstellen voor bepaalde dames die al een leeftijd hebben bereikt, betekent soms dat deze kinderwens voorgoed verdwijnt", stelt Karolien De Prez, woordvoerster van UZ Brussel.

In het UZ Brussel worden nog steeds 70 tot 75 procent van de werknemers van de fertiliteitskliniek ingezet op andere diensten of Covid-diensten. Dienst per dienst wordt daarom bekeken welke kunnen heropgestart worden.

Momenteel worden er in het UZ Brussel 91 Covid-19-patiënten verzorgd, van wie 28 op de afdeling intensieve zorg. De afgelopen 24 uur werden zeven nieuwe patiënten opgenomen en konden veertien patiënten het ziekenhuis verlaten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.