Zwangere vrouwen kunnen virus overdragen op baby (studie)

Uit een studie op 33 zwangere vrouwen die besmet waren met het coronavirus blijkt dat ze het virus kunnen doorgeven aan hun kind. De baby's van drie van de onderzochte vrouwen werden geboren met Covid-19. Dat staat in een studie gepubliceerd in het medisch tijdschrift JAMA Pediatrics.

De drie kinderen genazen van het virus nadat ze behandeld werden voor de symptomen, melden de artsen.

Een van de baby's werd bijna negen weken te vroeg geboren en kwam met een keizersnede ter wereld omdat zijn moeder een longontsteking had veroorzaakt door Covid-19. De gezondheidsproblemen van het kind waren te wijten aan zijn vroegtijdige geboorte en niet aan zijn besmetting met het coronavirus.

"De klinische symptomen van 33 pasgeborenen met of met risico op Covid-19 waren mild", schrijven de twee artsen die het onderzoek uitvoerden en pediaters zijn in Wuhan en Shangai.

"Omdat er strikte besmettingscontroles en preventieve procedures waren tijdens de bevalling, is het waarschijnlijk dat de moeders Covid-19 hebben doorgegeven", klinkt het nog. "Het is noodzakelijk om zwangere vrouwen te screenen, strikte maatregelen te nemen voor infectiebeheersing en quarantaine van geïnfecteerde moeders en nauwgezette monitoring van pasgeborenen te implementeren."

De studie vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.